Personvernerklæring / Privacy policy


Introduksjon

Oi design er forpliktet til å behandle personopplysninger på en forsvarlig måte, i samsvar med personvernloven. Her kan du lese om  hvordan Oi design samler inn og behandler personopplysninger fra besøkende på denne nettsiden, samt øvrige digitale kanaler og tjenester. 

Denne personvernerklæringen er skrevet i tråd med det nye europeiske lovverket General Data Protection Regulation (GDPR), på norsk «Personvernforordningen». Følgende informasjon vil referere til den engelske versjonen av den offisielle loven fra EU, som du finner her: REGULATION (EU) 2016/679 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL (heretter referert til som «GDPR»).

Personopplysning er en opplysning eller vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse eller lignende. Oi design samler ikke inn eller behandler sensitive personopplysninger som politisk, filosofisk eller religiøs oppfatning, eller helseforhold. 


Hvem behandler opplysningene

Eier av Oi design, Kristin Maria Bækkevold er behandlingsansvarlig for virksomhetens personopplysninger. Kontaktinfo er som følger: 
Navn på bedriften: Oi design Kristin Bækkevold ENK
Organisasjonsnummer: 919634146
Daglig leder: Kristin Bækkevold
E-postadresse: kristin (alfakrøll) oi-design.no
Telefonnummer: 980 16 816

Oi design baserer virksomheten på de rettslige behandlingsgrunnlagene a) samtykke, b) avtale, c) rettslig forpliktelse og f) berettiget samtykke, fra GDPR Artikkel 6, nr. 1.


Hva er formålet

Formålet med behandling av personopplysningene er å kunne kommunisere med deg som bruker av denne nettsiden eller Oi design sine tjenester, og for å kunne gi deg best mulig service.  


hvilke personopplysninger behandles

Sender du en melding via sosiale medier kan vi behandle ditt brukernavn for å kunne svare på henveldelser fra deg. Det samme gjelder via et kontaktskjema på nettsiden, på e-post, i tekstmelding, eller noen annen form for kommunikasjon med Oi design. Kommenterer du et blogginnlegg eller innlegg i sosiale medier kan vi komme til å behandle navn, brukernavn, IP-adresse og øvrige opplysninger du ønsker å sende oss. Behandlingsgrunnlaget er vår berettigede interesser i å drive og forbedre virksomheten vår. For å ivareta en eventuell historikk og logikk i kommentarfeltet, slettes ikke kommentarer systematisk eller etter en viss periode.  Alle kommentarer legges inn på frivillig grunnlag, og med utgangspunkt i at forfatteren forstår at kommentaren blir offentlig tilgjengelig.

Personopplysninger vi kan komme til å behandle er navn, e-postadresse, IP-adresse, brukernavn (i sosiale medier), kontaktinformasjon og øvrige opplysninger du velger å sende til oss. Formålet med behandlingen er å kunne svare på henvendelser fra deg, for historikk, og for å ha dokumentasjon. Behandlingsgrunnlaget for dette punktet er våre berettigede interesser i å drive og forbedre virksomheten vår.

På nettsiden vår, på Facebook, Instagram og lignende, og andre steder kan du velge å motta markedsføring fra oss i form av nyhetsbrev på e-post. Da melder du deg opp via et skjema som registrerer e-postadresse og fornavn. Noen ganger gir Oi design bort gratis maler, bilder, grafikk og lignende, til de som har meldt seg på listen for nyhetsbrev. Å melde seg på nyhetsbrevet er valgfritt, og behandlingsgrunnlaget vårt er da ditt samtykke. Du kan når som helst trekke samtykket ditt tilbake, enten ved å ta kontakt, eller klikke «unsunscribe» i hvert enkelt nyhetsbrev. Vi oppbevarer personopplysningene dine så lenge du ønsker å motta nyhetsbrev og e-poster fra oss.

Oi design går gjennom, arkiverer og sletter e-poster på årlig basis. Annen korrespondanse kan slettes på forespørsel.


Hvor hentes opplysningene fra

Opplysningene hentes fra følgende kilder:

• Kontaktskjema eller kommentarfelt på nettsiden.
• Epost, tekstmeldinger eller meldinger via sosiale medier
• Påmelding til byhetsbrev


Frivillighet 

Det er frivilig om du som besøkende på nettsidene ønsker å oppgi personopplysninger. Noen handlinger krever at vi samler inn og tar vare på opplysninger om deg. Melder du deg på nyhetsbrevet sender du frivillig inn opplysninger, og samtidig samtykker du til at vi behandler din e-post og ditt fornavn. 


Tredjepart

For å drive virksomheten kan vi være nødt til å dele opplysningene dine med parter som leverandører. Utsendelse av e-post gjøres via MailChimp som også behandler data i tråd med personvernloven. Vi kjøper eller selger aldri persinopplysninger fra eller til andre. 


Verktøy som brukes

Oi-design.no bruker Google Analytics og Facebook pixel på nettsidene. Opplysningene som samles inn brukes for å forbedre nettsidene og din opplevelse. For eksempel kan det vises hvilke sider eller innlegg som er mest besøkt. Det er ikke mulig å spore din personlige trafikk på sidene.

Nettsidene bruker informasjonskapsler eller cookies. Du kan lese mer om vår erklæring i forbindelse med cookies her


Hvordan sikres opplysningene

Oi design har etablert rutiner for håndtering av brudd på datasikkerhet, spesielt når det gjelder personopplysninger. Datatilsynet skriver at «Alle avvik som skyldes brudd på datasikkerheten skal meldes til Datatilsynet. Unntak fra dette gjelder hvis det er usannsynlig at avviket medfører en risiko for enkeltpersoners rettigheter eller personvern.» Ved avvik vil avviksmelding sendes til Datatilsynet så snart som mulig etter oppdaget brudd. Dersom bruddet medfører høy personvernrisiko, vil Oi design også varsle den registrerte. Oi design følger Norges lover. 


Dine rettigheter

Med det nye lovverket har du krav på innsyn, eventuelt korrigering og sletting av personopplysninger om deg selv. Du har også krav på begrensning av behandling som gjelder deg selv, rett til å protestere på behandlingen, og å få ta med deg personopplysninger om deg selv (dataportabilitet).

Du kan når som helst be om innsyn i dine egne personopplysninger. Ta kontakt med meg på kristin@oi-design.no hvis du lurer på noe.