Hvordan poste på Instagram fra Mac/PC

Oidesignno-mac-insta.jpg

Jeg jobber daglig med kunder og sosiale medier, deriblant Instagram. Tidligere har jeg kun postet til Instagram fra mobilen, men her om dagen fant jeg ut at jeg også kan gjøre det fra Mac (eller PC). Noen ganger legger jeg ut bilder jeg ikke har tatt med telefonen, eller mock-ups som jeg har laget i Photoshop. Det supert å slippe å laste disse over på telefonen før jeg kan legge ut! For å kunne legge ut bilder, må du få opp mobilversjonen av siden, ellers får du ikke opp valgmuligheten for å laste opp bilder. Den enkleste nettleseren å gjøre dette i er Chrome, siden denne lettere lar deg velge mellom ulike enheter for å vise siden.

Lurer du på hvordan det gjøres? Her kommer oppskriften!

1. Åpne Instagram-kontoen din i Chrome. På bildet ser du hvordan siden ser ut for min konto. 

Oidesign_insta_1.jpg

2. I menylinjen helt øverst på skjermen velger du Visning > Utvikler > Utviklerverktøy.

Oidesign_insta_2.jpg

Da får du opp en ekstra fane på siden med mange uforståelige tegn. Ikke vær redd, du skal ikke endre noe her. 

Oidesign_insta_3.jpg

3. Klikk på det lille symbolet i menylinjen som viser mobil/pad. Da får du opp mobilversjon av Instagramsiden din. Last inn siden på nytt (Command + R på Mac) og du får opp det lille pluss-symbolet i bunnen for å legge ut nytt bilde.

Oidesign_insta_4.jpg

4. Så er det bare å velge bildet du vil legge ut, og skrive bildetekst på vanlig måte. Voila! Send meg gjerne en melding eller legg igjen kommentar om du har spørsmål eller støter på problemer!