Videokurs - produser innhold selv!

Trenger du video i feeden din samtidig som budsjettet ikke strekker helt til? Ta vårt videokurs og produser selv!

Egenprodusert video er i vinden. Det øker troverdigheten og tilliten til kundene og brukerene dine og skaper en sterkere identitet til din merkevare. Men få har råd til å sette bort alt av videoproduksjon til noen andre. Derfor kurser vi deg slik at du får fortalt din visuelle historie best mulig.

Suksess med video
Sist var vi hos Kirkens Bymisjon, det var både gøy, og ifølge kunden svært nyttig. Vi lagde film samme dag som videokurset, og filmen fikk over 220 000 visninger på Facebook!

«Allerede etter første dag med videokurset fra Oi Design, merket vi hvor verdifullt video på sosiale medier er. Det er mye man skal tenke på når man skal sette i gang med å lage en film som skal nå ut til et bredt publikum. Vi nådde et publikum vi bare kunne ha drømt om! Kursveileder Gunnar var god til å lære bort og skjønte våre behov helt fra begynnelsen. Balansen mellom teori og praktisk oppgave var veldig fin. Vi kan trygt anbefale et kurs fra Gunnar og Oi Design og film!»

Eric Laetare, Markedssjef, Kirkens Bymisjon Vestfold

Eric Laetare hos Kirkens Bymisjon Vestfold

Eric Laetare hos Kirkens Bymisjon Vestfold

FB-forside-kirkens-bymisjon.jpg

Sentrale temaer i video-kurset

  • Jakten på den gode historien, hva engasjerer for video?

  • Hvordan utnytte video som virkemiddel?

  • Hvordan lage en god video?

Gunnar Bækkevold er en erfaren kursholder som engasjerer publikum med en praktisk tilnærming til stoffet, ispedd humor og relevante eksempler som viser hvordan lavkostproduksjoner kan nå din målgruppe. Han er utdannet journalist, og har jobbet som klipper og regissør i TVbransjen, innholdsmarkedsføringsansvarlig i Amedias aviser i Buskerud, Vestfold og Telemark, før han i 2018 begynte for seg selv.

Ta kontakt slik at vi kan tilpasse et opplegg for deg! Ring oss på telefon 920 11 225, eller legg igjen en melding via skjema nedenfor.

 
 
 

Hvorfor Squarespace?

Hvorfor-Squarespace.jpg

Vurderer du ny nettside? En moderne og oppdatert webside er et konkurransefortrinn, og tilstedeværelse på nett er en stor fordel!

De aller fleste søker opp en bedrift på nett før de tar kontakt i dag, og dagens travle informasjonssamfunn har vi minimalt med tid på å gi et godt førsteinntrykk. Derfor er en profesjonell nettside så viktig! Her finner du info om Squarespace, og hvorfor vi mener det er en perfekt måte å designe nettsider på. 

Kort fortalt er Squarespace en nettbasert løsning som gjør at du får en helhetlig nettside til en fornuftig pris. Nettsiden vil både være godt designet og tilpasset din profil, i tillegg til å være brukervennlig og ikke minst enkel å administrere og oppdatere i etterkant. Siden vil selvfølgelig være responsiv, med en egen tilpasning for best mulig visning på både mobil og skjermbrett. 

Squarespace er en solid leverandør. Firmaet ble startet i 2003, og vi har designet nettsider på denne måten siden 2013. Vi er medlem i «Squarespace Circle» som erfaren bruker av systemet. Dette gir deg som kunde

  • Utvidet tid til design - 6 måneder for nye sider, i motsetning til 30 dager som er standard.

  • 20% rabatt på årlig abonnement ved første betaling. 

  • Tilgang til eksklusivt innhold og tidlig tilgang til nye funksjoner. 

  • Optimalisert og raskere kundeservice.

Responsiv utforming
Mobil trafikk står  for godt over halvparten av all trafikk på nett. Med det i tankene er det avgjørende at nettstedet presterer på tvers av en hvilken som helst enhet og skjermstørrelse. Hver Squarespace-mal inneholder en unik mobil versjon som samsvarer med stilen av nettstedet, så innholdet vil se bra ut på hver enhet, hver gang.

Enkel oppdatering
Squarespace ble designet spesielt med brukeren i tankene. Fokuset er å gjøre det enkelt for deg å vedlikeholde og oppdatere din nettside etter at prosjektet har fullført. Er du vant med å bruke sosiale medier, for eksempel Facebook og bytter profilbilde og toppbilde er jeg overbevist om at du vil klare å oppdatere siden din selv. Syns du likevel dette er tungvint gjør vi selvfølgelig mer enn gjerne denne jobben for deg. 

Slipp bekymringer for oppdatering og vedlikehold
Squarespace er en selvstendig plattform som fungerer sømløst. Dette betyr at det aldri er behov for å oppdatere programvare, plugins eller widgets; du slipper sikkerhetsproblemer ettersom Squarespace-sider leveres som standard med SSL. Dette  gir tre viktige sikkerhetsfordeler:
Personvern: Siden krypterer forbindelsen mellom nettleseren og webserveren og overfører sikkert informasjon (som påloggingsinformasjon).
Dataintegritet: Forhindrer uautoriserte parter i å endre data under overføring.
Autentisering: Beskytter mot imitasjon ved å kreve identitet på webserveren.

Nettbutikk ingen hindring
Squarespace har sømløs integrering med Stripe og PayPal som gjør det enkelt å selge produkter via din egen side. En Squarespace-side er perfekt for å kunne levere digitale nedlastinger, selge fysiske produkter, administrere frakt med mer.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger ny nettside, så hjelper vi deg! Se noen av våre nettsideprosjekter her.

PS: Innlegget er på ingen måte sponset av Squarespace, vi er bare SÅ fornøyd med å bruke det! 

Visuell profil - hvorfor bør du ha det?

OI-Basic-Stationery-Branding-Mockup-Vol12.jpg

Visste du at vi husker 80% av det de ser, men bare 20% av det de leser? Visuelle virkemidler kan være avgjørende for om mottakeren legger merke til nettopp din bedrift.

En visuell identitet samler alt som omhandler din bedrift, hva du står for og hva du ønsker å formidle til kundene dine. I dagens travle samfunn mottar vi visuelle inntrykk hele tiden. Desto viktigere er det at din bedrift har et helhetlig og gjennomarbeidet visuelt uttrykk, uansett hvilken plattform du møter kundene på. Slik kan du tydeligere vise hvem du er og hva du står for på en god måte. På samme måte som med logo handler det om å vise at ditt firma er troverdig, legitimt og til å stole på.

Helt konkret inneholder en visuell identitet informasjon om bruk av farger, fonter, bildestil, maler for visittkort, brevark, brosjyrer, roll-ups, plakater, faktura, innhold i sosiale medier, presentasjoner, nettsider, e-post signatur, skiltdekor, kontorrekvisita, arbeidsklær, profilering på kjøretøy og mye mer, listen er nærmest uendelig! Alt ettersom hva som passer for din bedrift så klart. Den samler elementer som er med på å kommunisere merkevaren din.

Visuell-identitet-oidesign-small.jpg
En visuell identitet samler alt som omhandler din bedrift, hva du står for og hva du ønsker å formidle til kundene dine.

En visuell identitet letter ikke bare markedsføringen av ditt firma, ved at du vet nøyaktig hvilket uttrykk du skal kommunisere. Det gir deg også et konkurransefortrinn i møte med både potensielle og eksisterende kunder ved at du blir oppfattet som en solid aktør i markedet. 

En visuell identitet blir ofte samlet i en designmanual til slutt. Dette skal være et dokument med retningslinjer for bruk av logo den visuelle profilen, for å sikre helhetlig bruk og en samlet identitet. Dette er en viktig del av å bygge en solid merkevare. Designmanualen skal være lettfattelig, oversiktlig og enkel å bruke.

Det er en stor fordel om designmanualen gjøres digitalt, både for kunden selv, og for at andre utenfor bedriften skal ha lett tilgang til retningslinjene, de ulike elementene og malene. 

Se hvordan vi hjalp Valen-Utvik med en helhetlig visuell profil, klikk her.

SEO eller søkemotoroptimalisering - hva er det?

SEO-søkemotoroptimalisering-hva-er-det

Noen ganger kan det føles som en jungel der ute! SEO eller søkemotoroptimalisering er viktig for å bli synlig på nett. Hver gang du søker på noe i Google (eller en annen søkemotor) så viser de deg sider som de mener er mest relevante for nettopp ditt søk. Og dette er jo veldig bra! Men hva er det som gjør en side relevant? Og hvordan skal du og din bedrift havne så høyt oppe på listen som mulig, når folk søker etter noe du kan tilby? 

SEO står for Search Engine Optimization. Med dette menes å gjøre en nettside så optimal som mulig for å komme høyt opp i søkemotorenes rangering.

Google har egne teknikker og strategier for å indeksere nettsteder og deres innhold med tanke på rangeringen. Disse rutinene er godt bevarte hemmeligheter, og for å holde oss alle «på tå hev», så endres de fra tid til annen. 

• 75% av oss klikker ikke videre til side 2 i søkeresultatet. (1) Med andre ord, det viktig å havne på «førstesiden» – og helst så langt opp som mulig – hver gang noen søker etter akkurat dine produkter eller tjenester. 
• 93% av alle nettbaserte opplevelser starter hos en søkemotor, så det er viktig å være godt rustet for dette formålet! 

Her kommer noen konkrete tips og råd: 

GODT OG OPPDATERT INNHOLD

Innholdet du har på nettsidene dine er det viktigste, at dette er relevant for hva du driver med. Tenk deg selv hvis du søker etter informasjon på nett, så ønsker du å få opp alternativer som er relevante for ditt søk, og ikke noe som ikke er relevant.
Det er også en fordel om du har en side som oppdateres jevnlig, for eksempel med blogginnlegg, bilder fra hverdagen eller eksempler på oppdrag du har gjort. 
Har du for eksempel en nettside med lite informasjon eller som oppdateres sjelden, vil du havne lengre ned på listen over relevante resultater. 

BRUK GODE SØKEORD

Tenk igjennom hvilke søkeord det vil være naturlig for din kundegruppe å bruke når de skal søke etter det som du tilbyr. Bruk disse på en naturlig måte når du skriver på nettsiden din - dette gjør du som regel allerede uten å tenke deg om, dersom du følger første punkt på listen med godt innhold.  

Vi kan skille mellom korte søkeord og «long-tale-søkeord» som består av flere ord eller en setning. For eksempel mitt innelgg om «Hvordan poste på Instagram fra Mac/PC». Da kan selve tittelen være en setning som folk kanskje kan søke etter. 

Du kan også begrense søket ditt geografisk, til fylket eller stedet der du bor, da dette kan være noe som ofte blir søkt etter. I mitt tilfelle «Designer Vestfold». 

FINN EN GOD TITTEL

En god og relevant tittel er viktig når du skal optimalisere for søkemotorene. Det trenger ikke være så vanskelig, velg noe konkret som forteller hva saken eller innlegget handler om. Gjerne inkluder søkeord også i tittelen! 

LENKER OG NETTADRESSE

Pass på at innlegg for eksempel på bloggsiden din har nettadresse som optimaliserer for søk. Mitt innlegg om posting på Instagram som jeg nevnte tidligere hadde opprinnelig adressen: 
www.oi-design.no/bloggen/2017/12/11/poste-fra-mac/pc-til-instagram = ikke optimalt med andre ord. Derfor har jeg endret den til www.oi-design.no/poste-fra-mac-pc-til-instagram. Litt langt, men veldig relevant for søkemotorene. 

IKKE GLEM BILDENE

Husk å gi bildene dine en relevant tittel, beskrivelse og alt-text. Gjerne ved å bruke søkeord her også. For eksempel gi bildet ditt navn samme navn som lenken: poste-fra-mac-pc-til-instagram.jpg

LENKER VIDERE OG SOSIALE MEDIER

Link gjerne til andre relevante nettsteder i teksten din, for eksempel steder der leseren kan klikke for å finne mer info. Gjerne også noen interne linker, til andre steder på nettsiden din, som jeg har gjort tidligere med Instagram-innlegget mitt. Hvis andre nettsider linker til deg i tillegg, er det et stort pluss! Kanskje du er medlem i en gruppe på Facebook som kunne hatt glede av informasjonen du deler? Eller din egen Facebook-side? Jo flere lenker du har, jo mer tror Google på at din side er relevant.

Derfor er det en stor fordel å integrere sosiale medier på nettsiden din. Dette gjør det enkelt for besøkende å dele og like nettsiden din, noe som også bidrar til økt synlighet!

Googles har laget en egen SEO starterguide med utfyllende informasjon.
Googles egne guidelines inneholder også mange tips. I tillegg finnes det  mye gratis materiell tilgjengelig på nett dersom du har tid til å sette deg inn i det. Se for eksempel denne «Beginners guide to SEO».

Kilder
Hubspot 

Hvorfor er logo så viktig?

Logo-thumb.jpg

En logo er ofte det aller første kunden møter når det gjelder ditt firma, produkt eller tjeneste. Og vi vet jo hvor viktig førsteintrykket kan være! 

Skal du starte et nytt firma er det ofte logoen som er utgangspunktet for den visuelle profilen din. Logoen skal representere deg og ditt firma, og være noe kunden husker. Den skal være lett gjenkjennelig og unik for ditt produkt eller tjeneste. En logo må ikke nødvendigvis være en bokstavlig fremstilling av hva du tilbyr. Driver du foreksempel café MÅ du ikke ha med en kaffekopp i logoen. Fokuser heller på å skape gode assosiasjoner og følelser du ønsker at kunden skal få. 

En profesjonell logo signaliserer at ditt firma er troverdig, legitimt og til å stole på. En   god logo er fleksibel og skal kunne fungere på alle flater - fra brevpapir, visittkort, reklameartikler til nettside og e-post. Har du en gjennomarbeidet og god logo, har du et kraftfullt og effektivt virkemiddel innen markedsføring som du kan bruke til din fordel! 

 
Sirkel-artikkel-180.png
 

Noen ledetråder å ha i bakhodet når du skal designe eller velge logo: 

1. En logo trenger lang levetid
2. Den må være original
3. En logo bør se profesjonell ut
4. Logoen må kunne fungere i ulike størrelser, og både i farger og sort/hvitt
5. En logo er utgangspunktet for hele bedriftens visuelle profil

Kort oppsummert: En logo er et kjennemerke for din bedrift, og skal hjelpe kunden å huske nettopp ditt firma. Den kan bestå av både tekst og symbol, og skal gjøre at du skiller deg ut på en positiv måte overfor konkurrentene. 

En logo er kun starten på det som er din bedrifts visuelle profil og merkevare. Og trenger du ny logo eller profil for ditt firma hjelper jeg deg selvfølgelig mer gjerne!

5 tips før du velger designer

Velge-designer.jpg

Det kan virke skummelt å bestemme seg for å la noen andre ta seg av designjobben, men vi designere er som regel veldig greie! ;) Noen av mine kunder er godt kjent med designbransjen, og vant til å jobbe med designere, mens andre har lite kunnskap og er derfor usikre på hvordan de skal gå frem.

Vær bevisst på hva du leter etter, før du kaster deg rundt og begynner å søke etter designer.

Det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne når du føler at det er på tide å ta skrittet mot å bringe firmaet, produktet eller nettsiden ditt til neste nivå. Det er ingen hemmelighet at det er mange flinke grafiske designere, så hvordan skal du finne den rette designeren for akkurat ditt prosjektet?

Tips 1 - Tenk over hva du trenger

Det første først: Vær bevisst på hva du leter etter, før du kaster deg rundt og begynner å søke etter designer. Hva er målet ditt?

En enkel setning om hva du ønsker å oppnå kan være nok. Trenger du en som er ekspert på firmaprofilering? En spesialist på sosiale medier, kun webdesign, pakningsdesign eller kanskje en kombinasjon av flere? De fleste designere kan jobbe innenfor flere fagområder, så dersom helhet er viktig for ditt produkt, eller du ønsker en bred designjobb, pass på at du tenker over dette, og hør med den aktuelle designeren.

Vær tydelig med dine mål og forventninger, og kommuniser dette til designeren. Hva er målgruppen din og budskapet du ønsker å formidle? Kommunikasjon er viktig, det er en stor fordel både for designproseesen og sluttresultatet å ha dialog med designeren om dette.

 
Sirkel-artikkel-hvorfor-logo.png
 

Tips 2  - Se på porteføljen

Etter at du har satt et klart mål kan du begynne å se etter en designer som treffer ditt behov.

Start gjerne med hvordan den samlede porteføljen ser ut og er presentert. Er det et sammenhengende tema og uttrykk i de ulike arbeidene? Hvor unik er hver jobb? De beste designporteføljene balanserer mellom de to: Mens en klar helhet er tydelig i porteføljen, er hver del av arbeidet gjort for ulike kunder, så det bør også vise et variert utvalg. Hvis arbeidet er for likt, kan det være en indikasjon på at designerens ferdigheter er litt smale.

Prøv å finn en designer som du syns har gode prosjekter å vise til, som passer din stil, eller som er allsidig og har flere ulike strenger å spille på. Gjennom tidligere oppdrag kan du også få en følelse av hvilke typer prosjekt de liker å jobbe med, og stilene de vanligvis jobber med.

Tips 3 - Budsjett og tidsfrister

Ofte har designere flere oppdragsgivere, så det kan være lurt å være ute i god tid, spesielt dersom du har tidsfrister du må overholde. Dermed sikrer du at personen du vil jobbe med kan sette av tid til nettopp ditt prosjekt. Budsjett er viktig. Det må føles bra for deg som kunde å sette av midler til design, og at du kan stole på at sluttresultatet blir bra innenfor de midlene du har.

De fleste designere gir pristilbud basert på erfaring, tidsbruk, verdi, prosess og kvalitet.

Priser i designverden kan variere, som det også gjør i andre bransjer. De fleste designere gir pristilbud basert på erfaring, tidsbruk, verdi, prosess og kvalitet. Finn en designer som stemmer overens med det du har satt av til å bruke, både når det gjelder prosessen og sluttresultatet du ønsker å sitte igjen med.

Tips 4 - Kontakt og kjemi

Har du funnet en eller flere kandidater du synes er aktuelle, så ta gjerne en telefonsamtale eller be om et uforpliktende møte eller videosamtale for å få et inntrykk av personen du kommer til å jobbe med. Fokuser på å finne en kandidat som er lett å jobbe med, én du føler vil finne kreative løsninger på designproblemer, og som viser at de er forpliktet til at akkurat ditt prosjekt skal gjøre det bra. Kjenn på magefølelsen din - er dette en person du tror du kan stole på og jobbe konstruktivt sammen med? Et prosjekt med firmaprofilering kan for eksempel skje over 6 uker, så det er en stor fordel å ha noen du har god dialog med.

Ikke vær redd for å stille spørsmål i forkant, både om prosess, pris eller sluttprodukt. Spør gjerne hva som blir forventet av deg. Dette kan være ulikt fra designer til designer.  

 
_Sirkel-artikkel3.png
 

Tips 5 - Stol på prosessen

Gode designere har en stødig prosess for deg som kunde. En solid fremgangsmåte å vise til for å lede deg gjennom prosjektet ditt. Det er en stor fordel om du kan slappe av, tørre å slippe opp detaljstyringen, og la designeren gjøre det han eller hun er best på. Selvfølgelig er det åpent for å komme med konstruktive tilbakemeldinger, men la designeren få tid til å jobbe med prosjektet, og presentere det på sin måte. Kanskje du vil se ditt eget prosjekt med nye øyne?

 

Hvordan poste på Instagram fra Mac/PC

Oidesignno-mac-insta.jpg

Jeg jobber daglig med kunder og sosiale medier, deriblant Instagram. Tidligere har jeg kun postet til Instagram fra mobilen, men her om dagen fant jeg ut at jeg også kan gjøre det fra Mac (eller PC). Noen ganger legger jeg ut bilder jeg ikke har tatt med telefonen, eller mock-ups som jeg har laget i Photoshop. Det supert å slippe å laste disse over på telefonen før jeg kan legge ut! For å kunne legge ut bilder, må du få opp mobilversjonen av siden, ellers får du ikke opp valgmuligheten for å laste opp bilder. Den enkleste nettleseren å gjøre dette i er Chrome, siden denne lettere lar deg velge mellom ulike enheter for å vise siden.

Lurer du på hvordan det gjøres? Her kommer oppskriften!

1. Åpne Instagram-kontoen din i Chrome. På bildet ser du hvordan siden ser ut for min konto. 

Oidesign_insta_1.jpg

2. I menylinjen helt øverst på skjermen velger du Visning > Utvikler > Utviklerverktøy.

Oidesign_insta_2.jpg

Da får du opp en ekstra fane på siden med mange uforståelige tegn. Ikke vær redd, du skal ikke endre noe her. 

Oidesign_insta_3.jpg

3. Klikk på det lille symbolet i menylinjen som viser mobil/pad. Da får du opp mobilversjon av Instagramsiden din. Last inn siden på nytt (Command + R på Mac) og du får opp det lille pluss-symbolet i bunnen for å legge ut nytt bilde.

Oidesign_insta_4.jpg

4. Så er det bare å velge bildet du vil legge ut, og skrive bildetekst på vanlig måte. Voila! Send meg gjerne en melding eller legg igjen kommentar om du har spørsmål eller støter på problemer!